This post is also available in: English (Engelsk) Deutsch (Tysk)

GorgonVaktmester
Geocacher siden: 1. januar 2009
Bruker på cachetur.no siden: 15. januar 2013
Antall funn: 12 113
Antall turer: 142
Antall turmaler: 22
Favorittcachetype: Wherigo (ikke reverse)
Favoritt-utskriftsmal: Detaljert, venstrejustert – GV-versjon
Hjemfylke:  Telemark

Hvordan er din cachestil?

Hovedtyngden av cachingen min skjer i ferier og på helgeturer, altså turer som går over flere dager. Da er det selvsagt caching langs vegen til og fra stedet jeg skal, og så er det caching på stedet jeg reiser til. Det kan være ut i skog og mark, eller det kan være urban caching det også, det kommer helt an på hvor jeg reiser og hvem jeg reiser sammen med (hvis jeg ikke er alene). Jeg reiser en del alene, spesielt de lengre ferieturene er jeg stort sett alene på. Helgeturene er det både og om jeg reiser alene eller sammen med noen. Jeg er veldig glad i å reise sammen med noen, men jeg trives godt med å være 3-4 uker på tur alene også.

Når jeg er på tur alene må jeg tenke på egen sikkerhet. Da er det enkelte cacher jeg står over som jeg nok kunne ha prøvd meg på når jeg er sammen med andre. En annen ting jeg gjør av sikkerhetsmessige hensyn er at jeg i en del tilfeller (hvis jeg skal opp på et fjell, eller andre steder hvor jeg kan komme ut for noe og jeg ikke kan være trygg på at det er dekning) sender en melding til en venn og sier hvor jeg starter fra, hvor jeg skal, og hvor lenge jeg regner med å være borte. Når jeg så er tilbake gir jeg ny beskjed om at jeg er tilbake. Skulle jeg da ikke komme tilbake innen avtalt tid vil da vedkommende kunne sette i gang saker og ting. Sikkerhet først!

Fortell om den siste turen din

Jeg ER faktisk på tur i disse dager. Jeg er på en fire ukers tur med bobil langs kysten av Trøndelag (nordre del) og Nordland, samt noen kommuner langs svenskegrensen. Jeg har et langtidsprosjekt om at jeg skal finne minst en (aller helst flere) cacher i hver kommune slik kommunekartet for Norge så ut pr. 1. januar 2009 som er den datoen jeg startet å cache.

Planleggingen av turen startet allerede i februar hvor jeg laget grovskissen til turen, og startet å fylle inn cacher. Ut over våren ble turen stadig mer komplett, og jeg begynte å dele den opp i dagsetapper med utgangspunkt i cachetur sin beregning av hvor lang tid et visst sett med cacher ville ta. Litt avhengig av antallet ferger, avstanden jeg må kjøre og hvor lange avstikkere bort fra vegen cachene ligger, samt cacheturs beregning av hvor lang tid det normalt skal ta å finne cachen, så ender jeg opp med 20-50 cacher pr. dag (som regel et sted mellom 30 og 40).

Hvilken funksjon på cachetur.no er du mest glad for at er der?

Som bobil-cacher er jeg veldig glad i funksjonen «bobilplasser». Den gjør at jeg i planleggingen kan vite om steder andre (eller meg selv) har vært tidligere og vet at det er mulig å overnatte.

Men det KAN jo være fullt, og da kan et kjapt søk vise meg om det er noen andre plasser i nærheten jeg kan kjøre til i steden for å starte å lete på måfå. Basen med slike plasser er fortsatt under oppbygging så det er veldig flott når bobilcachere registrerer plassene de har stått på slik at andre kan ha glede av informasjonen og ikke minst plassen senere.

Registreringsskjemat er kjapt og enkelt å fylle ut!

Hvilken funksjonalitet fremhever du når du skal snakke om cachetur.no til folk som ikke bruker cachetur.no?

Jeg holder jo en del introduksjonskurs, og der går jeg gjennom hele prosessen fra man bestememer seg for at man vil lage en tur og til man har en ferdig tur i form av en GPX-fil til GPS’en (for de som bruker det), en utskrift og nå det siste tilskuddet, en tur i appen som først og fremst kan hjelpe deg å hode kontroll på tidsbruken på turen. Altså det aller mest grunnleggende i det å planlegge en tur. Og så viser jeg kjapt noen av de andre funksjonene slik at man vet hva man kan videreutvikle seg på etterhvert. Men først og fremst er det viktig at man lærer seg å bygge opp en enkelt tur.

Hva er det viktigste cachetur.no gjør for deg?

Hjelper meg å planlegge turene mine. Da slipper jeg å måtte ta mange avgjørelser på sparket når jeg er på tur. Jeg har da allerede vurdert om en cache er av en type som passer for meg eller ikke. Jeg har sett om den har mange DNF’er eller NM-logger og på bakgrunn av det vurdert om jeg i det hele tatt skal prøve meg på den.

Men når det er sagt… Planer må ikke følges slavisk. Ser jeg at jeg får dårlig tid kan jeg hoppe over enkelte cacher. Men når jeg har sett på dem på forhånd og prioritert dem er det lettere å vite hvilke man kan hoppe over og hvilke som skal prioriteres. Jeg kan også på bakgrunn av innspill jeg får underveis gjøre endringer i planene mine.

For noen få dager siden fikk jeg et tips om en meget spesiell cache som ikke sto på planen min. Jeg valgte å følge det tipset, og kuttet da heller ut andre cacher i planen.Men når man har en helt konkret plan er det ganske lett å gjøre slike endringer.

Hvordan har cachetur.no-appen hjulpet deg på tur?

Siden jeg i sommer har vært (og er) på tur langs kystriksvegen (Fv. 17, Helgelandskysten) har jeg hatt ganske mange fergeturer, og alle disse fergene har ikke veldig hyppige avganger. det da å kunne følge med på hvordan jeg ligger an tidsmessig for å nå bestemte fergeavganger har vært veldig nyttig!

This post is also available in: English (Engelsk) Deutsch (Tysk)

Kategorier: Brukerhistorier

thomfre

thomfre er hovedutvikler og personen bak cachetur.no.