This post is also available in: English (Engelsk) Deutsch (Tysk)

thomfre
Geocacher siden: 3. januar 2012
Bruker på cachetur.no siden: 9. desember 2012
Antall funn: 19 378
Antall turer: 459
Antall turmaler: 39
Favorittcachetype: Virtuell
Favoritt-utskriftsmal: Detaljert, venstrejustert – Standardmal
Hjemfylke:  Rogaland

Fortell om den siste turen din

Den siste turen vi var på, var den årlige USA-turen vår. En fire uker lang tur, hvor målet var å finne cacher i de to siste statene og fullføre kravet til Visit Utah GeoTour. Begge deler klarte vi med glans!

Vi fant godt over 1000 cacher på turen, og hadde god hjelp av cachetur.no til både planlegging og gjennomføring.

Du kan lese mer om turen vår på bloggen vår 🙂

Hvorfor bruker du cachetur.no?

Cachetur.no gir oss en unik oversikt og kontroll over cachene vi har lyst til å finne, og sørger for å holde oss oppdatert underveis. Mye av arbeidet vi ellers måtte gjort manuelt, er automatisert for oss. Og mye av det som kunne skapt irritasjon når vi er på tur (som f.eks. å måtte leite etter parkeringsplass), eliminerer vi ved å inkludere all nødvendig informasjon i planen.

Går ting alltid som planlagt?

Nei. Det gjør ikke det. Planen vår er ikke noe annet enn en oversikt over alt vi har lyst til å få med oss. Den er et verktøy, ikke en lov. Et verktøy som skal hjelpe oss å få til alt det vi vil.

Samtidig er den et verktøy når uforutsette ting skjer. Derfor inkluderer vi ofte nyttig og relevant informasjon, som alternative ruter, alternative cacher (f.eks. om vi samler fylker, kommuner etc) og hva vi evt. kan hoppe over dersom tiden ikke skulle strekke til.

Hvor lang tid tar det fra du får en idé, til funksjonen er implementert?

Det kan ta alt i fra et par minutter, til flere år. Cachetur.no har en lang, og stadig voksende liste, over forslag til forbedringer og ny funksjonalitet.

Noen ganger trenger ideene bare å modne litt, andre ganger krever de så mye jobb eller er så sære at vi trenger mer tid for å gjennomføre de. Ønsker som flere rapporterer inn, får også høyere prioritet (derfor er det viktig at du forteller oss dine ønsker!).

Noen ganger kan en idé være så god, eller i alle fall så fristende, at jeg ikke klarer å vente med å implementere den. Eller så kan det dukke opp en kritisk feil. Da må PCen dras frem, samme om det er i bilen på vei til en cachetrail, på en flyplass, eller på et slitent motell-rom i Nevada.

Hvordan har cachetur.no hjulpet deg å planlegge turer sammen med andre?

Muligheten til å legge alt inn i en tur, og gi andre tilgang til turen, gjør at vi kan jobbe sammen om planen. Det gjør også at alle til enhver tid kan se hva som er planlagt, hvilken informasjon som er gravd opp og hva som må gjøres (takket være gjøremålslista).

Vi benytter kommentarfeltet flittig til å samle inn all mulig relevant informasjon. Både på ting relatert til selve turen, og ting relatert til cacher, løsning av cacher etc.

Hvor mye tid bruker du på cachetur.no, og hva er din motivasjon for å bruke så mye tid?

Det går langt flere timer enn jeg tør å innrømme, og langt flere enn Heltinnen vil vite. I enkelte tider er det ganske rolig, men til vanlig er det fort mellom 1 og 3-4 timer hver dag.

Kan ikke legge skjul på at en stor motivasjonsfaktor er nytteverdien cachetur.no har for våre egne turer. Men verktøyet er alt for komplisert til at det er nok, for med all tiden jeg bruker kunne jeg lagd ganske fine planer i f.eks. Excel 😉

Hovedmotivasjonsfaktoren er fornøyde brukere, og folk som har så stor tro på oss at de velger å støtte oss økonomisk. Jeg personlig får ikke en krone, men følelsen av at folk støtter det jeg har lagt så mye tid og sjel i, den er verdt ganske mye! Ellers er positive tilbakemeldinger, og det å se at folk snakker om cachetur.no, noe som gjør veldig godt for motivasjonen!

Hvordan har cachetur.no-appen hjulpet deg på tur?

Både beregning av ETA (estimert ankomsttid) og appen er nytt i år. Beregnet ankomsttid hadde nok vært nyttig uansett, men appen tilførte en helt ny dimensjon – sanntidsoppdatering. Vi visste til en hver tid hvordan vi lå an i forhold til planen, og om vi hadde tid til å finne noen ekstra cacher eller ikke.

De som kjenner oss, vet at vi liker å finne bonuscacher. Så for oss var dette rett og slett verdt sin vekt i gull, og så litt til (ettersom en app ikke veier stort).

Appen bidro også til at vi ikke hadde behov for å dra opp planen på hvert eneste stopp, i alle fall når vi i tillegg benyttet den nye eksportfila for Garmin bil-GPSer.

Sånn jevnt over, så stemte ETA med en feilmargin på inntil +/- 30 minutt hver eneste dag. Det er ikke galt på 4 uker med 12+ timer hver dag. Flere dager var det spot on, eller tilnærmet spot on.

This post is also available in: English (Engelsk) Deutsch (Tysk)

Kategorier: Brukerhistorier

thomfre

thomfre er hovedutvikler og personen bak cachetur.no.