This post is also available in: English (Engelsk) Deutsch (Tysk)

I mine øyne så er cachetur assistenten det beste hjelpemiddelet å bruke når vi skal lage en tur så jeg kommer nå til å benytte meg av denne.

(instalering av cachetur assistenten er beskrevet i cacheturs hjelpesenter)

Velge ut cacher til turen

Vi har alle spesielle grunner til å velge ut hvilke cacher vi ønsker å finne, være seg antall favoritt poeng, størrelse, anbefalinger eller bare det at vi vil finne flest mulig cacher langs en rute, og gjerne fylle opp statistikken med nye kommuner.

Hos cachetur kan du bla. legge til cacher ved å importere de fra en bokmerkeliste eller en Pocket Querry. Bakdelen med disse alternativene er at cachene vil komme usortert inn i turen din.

 

 

 

 

 

Du kan også legge til cacher og veipunkter ved å velge legg til veipunkt som du finner både over og under veipunkt lista, her kan du også legge til mere enn bare cacher.

Usorterte cacher

Dersom du har mange usorterte cacher i turen din, og du er usikker på hva som er optimal sortering for disse, så har cachetur en funksjon som kan hjelpe deg med å sortere intill 80 veipunkter

Denne muligheten finner du i sorter/prioriter veipunkter under endre tur. Husk at når du merker av hvilke punkter du vil sortere her så vil aldri første og siste veipunkt bli sortert av den automatiske sorteringen.

Bruke assistenten

Før vi bruker assistenten til å legge cacher til en tur så er det viktig å nå huske at alle nye cacher vil havne i bunn av veipunktlisten, selv om vi allerede har valgt oss ut en siste cache.

Det vi gjør da før vi begynner er at vi velger oss et innsettingspunkt for nye cacher

Dette gjør vi ved å flytte musepekeren bort til, i dette tilfellet, 2 tallet og dobbelklikke på det, vi får nå en blå stipplet linje mellom punkt 1 og 2 som indikerer at nye veipunkter vil bli lagt til her.

Vi tar en titt på kartet hos geocahing.com og Project-GC

Vi ser øverst på både kart siden og på cachesider at vi har fått et «legg cacher i:» valg, her velger vi turen vår i nedtreksmenyen. Vi har en stor svart pil etter turnavnet som åpner turen på cachetur.no, en knapp som oppfrisker data fra turen, en knapp som markerer på kartet alle cachene vi har lagt til i turen, forstørrelsesglasset zoomer ut kartet slik at hele ruten vises på kartet og til slutt så ser vi antall cacher i turen i parantes.

Kart hos geocahing.com

Livekart project-gc

Kommunekart project-gc

Som vi ser så har vi nå på kart hos både geocaching og project-gc fått oss en flott lilla linje som viser oss ruten vi skal ta.

NB denne ruten vises bare på kart hos geocaching.com dersom du har valgt leaflet maps og ikke google maps.

For at vi skal kunne legge til cacher fra project-gc, må vi ha en virituell gps aktivert hos project-gc, dette er en tjeneste som krever at du er betalende medlem hos project-gc.

Legge til cacher fra kart

Legge til cacher fra kart hos project-gc

Legge til cacher fra kart på geocaching.com

Om man er som meg og ønsker å plukke mest mulig nye kommuner når man er på biltur, så er den lette måten å klikke på en cache som ligger like ved veien, og så enten på project-gc klikke på cachetur logoen, eller på geocaching.com så klikker man på send til cachetur.no.

Når vi har gjort det får vi også opp muligheter til å velge prioritering på cachen, samt at vi kan legge til notater som kommer opp i turen vår.

Fra en cacheside

Noen ganger så kan det også være lurt å gå inn på en cacheside og lese litt om cachen på forhånd, spesielt da de cachene som vi ser har litt høy vansklighetsgrad, eller multier slik at vi kan lese litt om det er en cache som vi tror kanskje kan ta litt for lang tid.

Også her har vi en send til cachetur.no knapp, og vi kan som i kartet velge prioritering og legge til notat, etter at vi har sendt cachen til cachetur.

Bokmerkelister

Bokmerkelister på geocaching.com er en funksjon mange benytter seg av som tips fra andre på hvilke cacher de ønsker å finne

Dette gjør vi enkelt ved å gå inn på ønsket bokmerke liste, markere enten alle eller bare de cachene vi vil ta, og klikke send valgte cacher til cachetur.no.

GSAK

Mange geocachere benytter seg også ofte av GSAK til å velge seg ut cacher de planlegger å finne.

Og det finnes et GSAK makro som Gorgonvaktmester har laget som fungerer opp mot cachetur, dette macroet finner du her

Makroet vil være på Norsk, dersom du har GSAK på enten norsk, svensk, eller dansk og har engelsk språk for alle andre.

Første gang et av skriptene forsøker å kontakte cachetur.no må du autentisere deg der. Du får så lastet ned et acesstoken som lagres på maskinen din så du slipper å logge deg inn hver gang. (Det er altså ikke brukernavn eller passord som lagres.)

Lag filter av rute fra tur

Lar deg lage filter i GSAK basert på en automatisk generert rute på en tur på cachetur.no.

Ruten vil komprimeres litt, for å begrense ressursbruken litt i GSAK.

Hent liste med cacher fra tur

Lar deg hente cacher fra turer, og eventuelt oppdatere disse via geocaching.com Live API. Du kan også velge å hente korrigerte koordinater fra cachetur.no.

Send cacher til tur

Lar deg sende cachene du har i et filter i GSAK direkte til en tur på cachetur.no. Sender med korrigerte koordinater, dersom du har dette i GSAK.

Fortsettelse kommer i del 3

This post is also available in: English (Engelsk) Deutsch (Tysk)

Kategorier: Cachetur.no

1 kommentar

Cghove lager en tur del1 | blogg.cachetur.no · 19. desember 2018 17:36

[…] Mere kommer i del2 […]

Lukket for kommentarer.