This post is also available in: English (Engelsk) Deutsch (Tysk)

Vi har støttet automatisk sortering av veipunkter en god stund nå, men det har vært tregt og ikke alltid så enkelt å bruke. Vi har snakket en stund internt om å skifte til automatisk sortering hos GraphHopper (som er motoren vi bruker for alle ruteberegninger). Og det er denne løsningen vi nå tester.

Slik funker det

Det nye verktøyet finner du på samme plass som det gamle lå.

Du markerer cacher i lista, som før, og så er det nå bare én knapp å trykke på. Den sorterer ruta for deg, og viser resultatet på et kart. Er du fornøyd, bare lagrer du. Eller du kan evt. gjøre justeringer, eller sortere en annen del av ruta, først.

Mye raskere

Denne beregningen blir gjort på serveren, og på en enkel test vi kjørte ble beregningstiden redusert fra 1 minutt og 31 sekunder, til 1,7 sekunder. Det må vel kunne kalles en grei forbedring?

I tillegg skal dette nye verktøyet være mye bedre til å beregne ruter på stier. Noe det gamle verktøyet ikke var spesielt godt på.

Begrenset tidsperiode – DIN AKSJON KREVES

Dette er foreløpig en test, og vi vet ikke hvor lenge vi kan beholde denne. Liker du det du ser, så er nå tiden å fortelle det. Vi anser ikke stillhet som et tegn på aksept i dette tilfellet.

Automatisk sortering er dyrt, også for oss. Så for at vi skal kunne fortsette å tilby dette, må vi vite at det er interessant og nyttig for brukerne våre, og vi må se at vi kan opprettholde inntektene som vi har nå (det har tatt seg bra opp denne måneden).

Vil du heller ha den gamle tilbake?

Vil du heller ha det gamle verktøyet? Da kan du bare følge linken under det nye verktøyet 🙂

This post is also available in: English (Engelsk) Deutsch (Tysk)


thomfre

thomfre er hovedutvikler og personen bak cachetur.no.

5 kommentarer

Svein Bratberg · 9. oktober 2018 19:05

Har prøvd på en tur med 10 cacher. Den var godt sortert på forhånd og så ikke de store endringene. Prøver med 80 om litt 😀

Lars Bj · 10. oktober 2018 06:56

Jeg stemmer for å beholde det nye. Så langt begrenset erfaring, men skal teste det litt nærmere.

Jan Höglund / VW bus · 7. november 2018 09:36

Gillar nya sorteringen.

AnetteSt · 7. november 2018 09:44

Hvis dette koster penger, trenger jeg det ikke.
Viktigere med andre ting, som f.eks å klare å logge fra cachetur. 😀

ME5 · 11. november 2018 21:49

Testet og det virket som at jeg fikk opp den samme ruta som jeg selv manuelt hade sortert som optimal for turen jeg testet på (som forøvrig ble en glimrende rute pga cachetur), men jeg kan i grunnen ikke si med sikkerhet at det ble slik – er usikker på om jeg fikk verktøyet til å virke, at jeg skjønte hvilke knapper jeg skulle trykke på. Men i utgangspunktet synes jeg dette er en god idé for den typen tur jeg skulle sortere, det var 81 mysterys (matrix-mystery) der cachenes finaler kom hulter til bulter, så de var ikke i noen stigende rekkefølge på noen måte, men de la seg veldig pent langs skogsveier. Ved å flytte manuelt i sorteringsverktøyet fikk jeg en perfekt rute, men jeg hadde ikke lest denne bloggposten, så kanskje jeg hadde bespart meg en del jobb?

Lukket for kommentarer.