Årets cachesesong har startet for fullt, og snart går vi inn i det som må kunne regnes som høysesongen.

Det betyr at mange skal ut på tur, og det skal også vi. Derfor vil det bli kraftig redusert tempo på utviklingen av cachetur.no iløpet av sommeren (vi er vanlige geocachere vi også;) ). Akkurat slik det har blitt tidligere år. Men vi har en liten innspurt nå, og har allerede fått gjort en masse i løpet av de siste dagene. Vi har også planer om å få på plass noen flere ting iløpet av sommeren.

Og vi har noen visjoner om hva vi ser for oss å få til iløpet av året. De kan fort endre seg, men vi har lyst til å dele litt med dere allikevel. Åpenhet er en bra ting, og kanskje kommer du på en idé du kan dele med oss når du leser gjennom dette?

Hva har vi gjort i det siste?

Vi har tidligere annonsert muligheten til å kopiere veipunkter fra turmaler, og lenkesamling for turer. Vi har også forbedret ruteoptimaliseringsverktøyet en del.

I tillegg har vi gjort flere forbedringer for de som modererer turmaler (ambassadørene våre).

Vi har også gjort en rekke mindre forbedringer, som muligheten til å importere PQ til lister.

Offentlige lister

I går gjorde vi klart for lanseringen av det vi kaller «offentlige lister». Og i den forbindelse konverterte vi noen turmaler som egner seg bedre som lister. Adventskalendere, påskekalendere og rene lister som f.eks. Norgesbokslista er nå blitt til offentlige lister.

Hva ser vi for oss fremover?

Vi ønsker å gjøre turmaler enda bedre enn de er. Og ser for oss å lage bedre filtreringsmuligheter i turgalleriet, kartvisning og enklere måter å finne frem til de rette turmalene.

Et nyhetsbrev har blitt ønsket flere ganger, og det er noe vi håper å få på plass i løpet av året. Basert på brukerundersøkelsen, ser det ut som vi bør lage et konfigurerbart nyhetsbrev, slik at både hyppighet og innhold kan skreddersys.

Lister er noe vi vil fortsette å jobbe med, slik at flere av funksjonene som kan brukes på turer i dag, også kan brukes på lister (sortering, sletting, import/eksport etc).

Forbedring av verktøy som forenkler registrering av cacher er også noe vi ønsker å prioritere fremover.

Vi har gjort flere tiltak under panseret, for å sørge for at cachetur.no klarer seg mest mulig på egenhånd når vi er ute på tur. Det har hittil fungerte strålende (vi har fått testet det ved et par anledninger allerede). Vi jobber kontinuerlig med tiltak for å sikre at driften opprettholdes selv om vi er bortreist. Flere ambassadører vil snart få opplæring i hvordan eventuelle kriser skal håndteres.

Konkurranser

Vi har et par konkurranser gående, og vi håper flere vil delta på begge. Vi vil også i år komme med en sommerkonkurranse, mer info kommer når vi nærmer oss juni.

Jubileumskonkurranse

Å høre hvordan andre bruker cachetur.no, er alltid veldig kjekt. Spesielt kjekt er det å høre hvordan cachetur.no har hjulpet folk.

Derfor ønsker vi å høre dine historier! Gjerne med bilder. Hvordan har cachetur.no hjulpet deg? Hvordan har du brukt cachetur.no?

Historiene vil bli publisert her på bloggen, slik som denne: En Norgesrekord blir satt

Du trenger ikke nødvendigvis dele mer enn 3-4 setninger med oss, og bilde er valgfritt 🙂 Bonuspoeng for kreativitet!

Du kan delta i konkurransen ved å sende oss dine historier. Historier kan sendes til post (æt) cachetur (dått) no

Turmalkonkurranse

Hver måned trekker vi ut en vinner blant de kvalifiserende turmalene som er registrert den måneden (om noen).

For å være kvalifisert, må malen oppfylle disse kravene:

  1. Malen må oppfylle alle ordinære malkrav
    1. Den skal ikke være datobestemt eller laget for en spesifikk tur/fellestur
    2. Den må inneholde cacher
    3. Den skal ikke inneholde løsningen/koordinatene til mysterier eller andre oppgaver
  2. Malen må ha en nytteverdi (en mal som inneholder en tilfeldig liste med cacher, har ikke nytteverdi. En mal med en løype man kan gå/kjøre/sykle, info om parkering, adkomst etc, har nytteverdi)
  3. Malen må være aktiv

thomfre

thomfre er hovedutvikler og personen bak cachetur.no.