This post is also available in: English (Engelsk) Deutsch (Tysk)

Den siste uka har gått med til flytte over til det nye API-et til geocaching.com. Vi har nå fullført denne prosessen, med bare noen timer igjen av året.

Det nye API-et åpner for noen nye muligheter, men dessverre drar det også med seg noen negative sider.

Vi beklager ulempene dette medfører. Vi gjør så godt vi kan for å melde fra om problemer og mangler til HQ, men det er dessverre også alt vi får gjort.

Det kan også ha sneket seg inn noen bugs vi ikke har funnet ennå, så vi setter stor pris på om du sier i fra hvis du oppdager noe som ser feil ut 🙂

Kjente problemer/workarounds

Treghet

Det nye API-et er en del tregere enn det gamle, og det er spesielt merkbart når det kommer til ting som importering og eksportering fra/til lister, korrigerte koordinater og notater.

Importering av store lister/PQer kan ta så mye som 20 ganger lenger tid.

Det går fortsatt raskt å sende data fra GSAK, som kan være en grei workaround for de som har GSAK tilgjengelig. Importering av lister med under 50 veipunkter, går tilnærmet like raskt som før.

Ingen sortering i bokmerkelister

Bokmerkelister har mistet storteringen sin. Så dersom du benytter egendefinerte cachenavn for å sortere cachene i bokmerkelistene, bør du heller importere de via Cacheturassistenten.

Problemer med innlesning av logger

Det nye API-et mangler en del data, og mangel på informasjon om labcacher (det gamle ga oss akkurat nok) gjør at det blir vanskelig å lese inn logger for alle som har logget labcacher. Så dersom du har logget noen slike, eller logger flere, kan vi nesten garantere at cachetur.no kommer til å mangle noen av dine funnlogger.

Eneste workaround her, frem til vi får overtalt HQ til å legge til informasjonen de har fjernet, er å sende oss en supporthenvendelse slik at vi kan oppdatere labcacheantallet ditt manuelt.

This post is also available in: English (Engelsk) Deutsch (Tysk)


thomfre

thomfre er hovedutvikler og personen bak cachetur.no.

1 kommentar

As the Cache Turns – Januar 2019 | blogg.cachetur.no · 12. januar 2019 15:26

[…] Mesteparten av tiden de siste ukene har blitt brukt til å flytte til det nye API-et til geocaching.com. Vi har også brukt mye tid på å begrense problemene relatert til nye begrensninger. […]

Lukket for kommentarer.