This post is also available in: English (Engelsk) Deutsch (Tysk)

Jeg har nå fått laget meg en fin tur, og ser at jeg i ruteoversikten har fått et anslag over tid og km for turen.

Men hva blir dette for de enkelte veipunktene?

Beregnet ankomsttid

Cachetur kan beregne ankomsttiden vi får til de forskjellige veipunktene, dersom vi sier når vi planlegger å starte ved første steg.

Det vi da gjør er at vi flytter musa bakover veipunktet til vi kommer nesten til nedtreksmenyen og da vil dette symbolet dukke opp, så vi klikker på det og en ny meny blir tilgjengelig.

 Her velger vi i feltet Overstyr beregnet ankomsttid å skrive inn klokkeslettet vi vil starte f.eks kl 09:00 (husk  kolon), trykker på den grønne «V»knappen og oppdaterer nettsiden, og vi ser da at ting har endret seg, og vi har flotte klokkeslett bak hvert eneste veipunkt.

Verdt å merke seg her er at dersom vi ønsker å være ved et spesielt veipunkt til et gitt klokkeslett, så må må første tiden vi satt inn justeres dersom vi ser at vi er skjevt.

Endre ruteberegning

Noen ganger så er det slik at enkelte av cachene ikke er såkalte «Park & Grab» som ligger lett langs veien, men vi må ut og gå litt i terrenget, og da blir tidsestimatene nå feil, siden alt er satt opp som at vi skal innom alle steg med bil.

Det jeg gjør da er at jeg går til det første parkeringsveipunktet jeg har satt inn og henter frem samme meny som ble brukt får å endre tid, men jeg går nå nesten nederst der det står ikke endre ruteberegning, og velger at jeg nå vil endre til fotgjenger fra og med dette veipunktet, lagrer, og går til siste parkeringskoordinatet jeg la inn på cachen, og bytter nå tilbake til ny bilberegning fra og med det veipunktet. Og gjentar på alle cachene jeg har nedover turen der jeg antar at dette er nødvendig.

Vi ser nå at estimatene har endret seg noe, da rutegenereringen plutselig får mulighet til å velge en mere direkte rute mellom enkelte veipunkter.

Endre veipunkt notater

Noen ganger når man er utenlands så er det ikke alltid like lett å forstå alt som er skrevet på det lokale språket i cache beskrivelser, og vi ser også at det på noen av veipunktene i turen min er lagt inn beskrivelser på et språk av CO. Ved å bruke redigerings menyen vi har lært om i dette blogginnlegget og google translate kan vi enkelt endre på teksten til et språk vi forstår lettere. (Selv om Google translate ikke alltid oversetter 100% riktig).

Turen så langt

Turen er egentlig klar til å gjennomføres og jeg kan begynne med en utskrift som vil se ut noe slik som dette bildet.

Men etter å ha pratet med en venn så ville han bli med på turen, og vi fant ut at vi skulle gjøre en helg av den, så jeg begynner med å invitere han med på turen.

Invitere turfølge

Det å invitere med turfølge er en enkel sak på cachetur, (så lenge den som vil være med har opprettet en cachetur.no bruker) vi finner knappen oppe til høyre, klikker på den og begynner å skrive inn brukernavnet til vedkommende, vi får noen forslag, men velger det riktige.

Så velger vi en rolle for vårt nye turfølge og sender invitasjon…

Fortsettelse følger i del 5

This post is also available in: English (Engelsk) Deutsch (Tysk)

Kategorier: Cachetur.no

2 kommentarer

Rhesus Minus · 16. februar 2019 22:28

Flott serie som jeg har lært mye av. Har laget tur nå, så får vi se hvordan dagen i morgen blir 🙂

Cghove lager en tur del 3 | blogg.cachetur.no · 27. desember 2018 20:19

[…] Cghove lager en tur del 4 […]

Lukket for kommentarer.