This post is also available in: English (Engelsk)

GSAK makroet ser dagens lys

Tirsdag 5. mai 2015 ble det for første gang sluppet et GSAK makro, som GorgonVaktmester har laget for å hjelpe oss med å sende cacher frem og tilbake mellom cachetur.no og GSAK, dette makroet har etterhver utviklet seg til å bli en pakke bestående av 5 seperate makro filer, med ulik funksjonalitet.

I desember samme år laget thomfre sitt «Send Field Notes makro» som kan hjelpe oss med å lage flotte turrapporter på cachetur.no

Internasjonalisering

8.september 2017 ble som kjent cachetur.no offisielt internasjonale med et valg for engelsk språk, i den nærmeste tiden som fulgte så var det selvsagt nettsidene som ble prioritert, men makroet var ikke glemt, og den 3. desember 2017 ble det sluppet en versjon av makropakken som støttet engelsk og norsk, ved at man trykket på en flagg knapp

Send Field Notes makroet ble desverre ikke prioritert denne gang.

Brukervennlighet

Makroene i seg selv var og er relativt lette å bruke, men installerings måten skapte litt bryderi for brukerene.

Det jobbes hele tiden i kulissene.

Som nevnt innledningsvis så er det GorgonVaktmester som har laget makropakken, men cghove har lest seg litt opp på spesifikke emner og gjort forsøk på å lære seg nye ting.

I den forbindelse så gjorde han noen endringer for seg selv på makro pakken, der han så på muligheten for at språket i makro pakken skulle bli automatisk bestemt av innstillingene i GSAK, samt en «lettere» måte i installere den på. Dette klarte han tilslutt å få til, og han sendte et utkast til GorgonVaktmester, som så fordelen med det og gav tommel opp det ble også diskutert med thomfre og tilslutt så havnet alle makroene inn i en installasjonsfil og meny.

Ny funksjonalitet

Makropakken lastes nå ned som en fil av typen gskz som lar seg åpne i GSAK, og alle makro og språkfiler havner i en egen cachetur mappe i din GSAK makro mappe.

Nytt er også at makroet nå ligger ute på GSAK sin makro oversikt, noe som gir fordelen med en liten tilleggs funksjon du vil merke hver 10. gang du starter makroet, nemlig det at GSAK da vil sjekke om det finnes en ny versjon av makroet for deg…

 

This post is also available in: English (Engelsk)

Kategorier: Ny funksjonalitet