This post is also available in: English (Engelsk)

Det har skjedd mye nytt på cachetur.no siden forrige helg. Vi har jobbet aktivt, både gjennom uka og denne helga.

Flere av de nye funksjonene baserer seg på ting som potensielt kan øke utgiftene våre, og det er takket være våre sponsorer at vi kan utvide slik. De fortjener en stor takk! Cachetur.no er fortsatt helt gratis og reklamefritt, og slik ønsker vi å holde det. For vårt mål er å gi miljøet det beste turplanleggingsverktøyet du ikke kan kjøpe for penger 😉

Vi lever av tilbakemeldinger, så la oss gjerne få høre det om du mener vi har gjort noe rett! 🙂

Marker cacher med spesifikk D/T eller utleggsmåned

Noen ganger så ønsker man å se hvilke cacher i en tur som har en spesifikk D/T eller utleggsmåned. Hvis du har aktivert utvidet statistikk i turer, kan du nå enkelt markere cacher med en gitt D/T eller utleggsmåned. Det gjøres ved å trykke på D/T-en eller utleggsmåneden i statistikktabellene.

Da markeres de cachene som har den valgte D/T eller utleggsmåned.

Bilde- og filopplastning

Vi har lagt til bilde-opplastning og galleri for turmaler og bobilplasser, og mulighet til å laste opp bilder og filer til turer, supporthenvendelser og oppgavesvar.

Automatisk oversettelse av hint

Cachetur.no vil automatisk oversette alle hint til engelsk. Dersom det finnes en oversettelse, og den er ulik hintet som er fra før, vil den vises slik som under. Du kan også velge å ta med de oversatte hintene i utskrifter.

Ny statusside

Vi har installert ny statusside, som erstatning for den gamle egenlagde statussiden. Den nye har en hel del flere funksjoner, spesielt for administratorer. Det gjør at ambassadører kan registrere problemer i ferietid og slikt. Den er i tillegg på engelsk, slik at våre internasjonale brukere også kan forstå hva som står der.

Fullført internasjonaliseringsprosessen

Vi har offisielt fullført internasjonaliseringsprosessen, og alle endringer heretter, er forbedringer. Vi er nå helt klare for våre internasjonale brukere.

Hver enkelt bruker kan selv velge datoformat, tidsformat, nummerformat, enheter og tidssone. I tillegg kan tidssone overstyres for turer, med uavhengig valg for turstart og turslutt. Slik at du kan starte en tur i en tidssone, og avslutte den i en annen.

Støtte for flere ruteberegningstyper i en tur

Frem til og med i går har vi sagt at du må bruke delturer dersom du har både biltur og gåtur i samme turen. Det trenger du ikke lenger. Nå kan du endre ruteberegningstype midt i en tur. Du kan også med samme valg separere en kjøretur i to separate kjøreruter, som du kan slå av og på i kartet uavhengig av hverandre. Dette gjøres ved å endre valget for ruteberegning i hurtigredigeringsboksen.

Gjøremålsmaler

Du kan nå opprette dine egne gjøremålsmaler, som du så kan bruke til å raskt og enkelt sette inn gjøremål i en tur. Malene kan også brukes når du hurtigoppretter delturer.

Turmaler og offentlige lister på geocaching.com, via Cacheturassistenten

Når du åpner en cacheside på geocaching.com, vil Cacheturassistenten legge til en liste over turmaler og offentlige lister som inkluderer cachen du ser på.

Diverse småting

  • Fjernet turtypen «Langtur»
  • Seksjoner husker nå utvidet/skjult-status til neste gang du åpner siden
  • Diverse forbedringer i moderator- og adminverktøy
  • Fikset flere småfeil

This post is also available in: English (Engelsk)


thomfre

thomfre er hovedutvikler og personen bak cachetur.no.