I dag har vi lansert en ny versjon av Cacheturassistenten (du skal få tilbud om automatisk oppgradering dersom du allerede har lastet den ned). Dette er et prakteksempel på hvorfor det lønner seg å fortelle oss alle ideer du måtte komme på.

På event i går fortalte GorgonVaktmester om en makro han brukte i GSAK, og den ville han gjerne hatt ruta fra en tur i cachetur.no inn i. Vi ble enige om å se på det i oktober… Men så kom jeg på at dette kanskje kunne gjøres direkte i kartet på geocaching.com, og joda! Det kunne det!

Men vi kan da ikke stoppe der

Å få det til å fungere på geocaching.com var enkelt. Men vi har jo flere kartverktøy… Så etter en del tankevirksomhet, og noen triks, har nå Cacheturassistenten lært seg å vise ruter både på kartet på geocaching.com, GeoTour-kartet, Live-kartet på Project-GC og alle andre kart på Project-GC.

Ny meny

Menyen har fått to nye knapper, og en litt mer gjennomgående stil. Den første knappen går som før til turen som er valgt. Den neste oppdaterer data (rute og cacher registrert i turen). Den siste zoomer kartet så hele ruta vises.

Ruta rett i kartet

Dersom turen har ei rute, vil ruta automatisk lastes inn og vises i kartet.

Hvis du legger inn mange cacher utenfor den allerede genererte ruta, kan det være lurt å innimellom oppdatere ruta (trykk på oppdater-knappen).

Ruta vist i kartet på geocaching.com

 

Ruta vist på en GeoTour

 

Ruta vist på Map Counties på Project-GC

 

Ruta vist på Project-GC Live Map

Dette gjør det enda enklere å finne ut hvilke fylker/kommuner du skal kjøre gjennom, hvem du skal kjøre i nærheten av og hvilke cacher i de som ligger langs ruta. Det er også veldig nyttig på ting som Coming Events, Map Compare etc.

Bugfiks

Vi har også fikset en del gamle feil i Cacheturassistenten, blant annet en feil som gjorde at valgt tur ikke ble korrekt lagret og lastet, og data heller ikke da ble lest inn skikkelig.

Vi har også fikset et problem med cacher som lå oppå hverandre på kartet (når du må navigere mellom de i kart-popupen). Det fungerer nå som det skal.


thomfre

thomfre er hovedutvikler og personen bak cachetur.no.