This post is also available in: English (Engelsk) Deutsch (Tysk)

Mye har skjedd siden cachetur.no startet for snart fem år siden. Og mye som ga mening den gang, gir ikke så mye mening nå lenger. En av tingene som ikke lenger gir mening, er offentlige turer. Derfor har vi i dag pensjonert dem.

Hvorfor?

Når cachetur.no startet, var vi et lite lokalt verktøy. Cachetur.no var aldri ment å være en stor internasjonal tjeneste, det var ikke en gang meningen at vi skulle være en nasjonal tjeneste. Men folk likte å bruke verktøyet vårt, og å si nei var ikke akkurat et alternativ da. Resten er historie.

Så selv om offentlige turer ga mening når vi hadde 30 brukere, gir det ikke så mye mening når vi nå har over 7000 brukere. Hvor ofte inviterer du 7000 personer med på en tur? Som er omtrent akkurat det du gjør når du lager en offentlig tur. Og hvor ofte deltar du på en tur med folk du aldri har møtt før? Det siste anbefaler vi egentlig, for det er en fantastisk måte å bli kjent med folk på. Men vi tror ikke offentlige turer er det rette verktøyet for dette.

Det største problemet er imidlertid at folk misforstår, og bruker offentlige turer når de egentlig ikke mente å gjøre alt offentlig. Og på den måten gjør informasjon de kanskje ikke mente å gjøre offentlig, offentlig. Selv om vi har prøvd å gjøre det så klart og tydelig som mulig.

Hva skjer med min offentlige tur?

Etter å ha diskutert dette internt, har vi bestemt at det beste er å konvertere alle offentlige turer til private turer.

Turen vil fortsatt virke som før, og alle påmeldte vil fortsatt ha tilgang. Den eneste forskjellen er at eventuelt nye deltagere må inviteres inn.

Hva er mine alternativer?

Av alle turer som er registrert på cachetur.no, er kun 1,4% av de offentlige turer. Så vi tror ikke dette er noe som vil bli spesielt mye savnet.

Men vi har allikevel et par gode alternativer:

Passordbeskyttede turer

Passordbeskyttede turer kan deles, og alle med tilgang til passordet kan få tilgang til turen. Dette er det enkleste alternativet når du ønsker å dele turen med mange andre.

Gruppeturer

Gruppeturer er det beste alternativet når du ofte reiser på tur med samme gruppen. Da kan du opprette en gruppe, invitere alle inn i den og så knytte turen til gruppa. Da vil alle i gruppa få tilgang til turen.

This post is also available in: English (Engelsk) Deutsch (Tysk)

Kategorier: Cachetur.no

thomfre

thomfre er hovedutvikler og personen bak cachetur.no.