This post is also available in: English (Engelsk) Deutsch (Tysk)

De fleste har hørt om det nye API-et til geocaching.com nå. Cachetur.no er 100% flyttet over til det nye, og de fleste andre apper vil flytte over iløpet av de kommende 1-2 månedene.

Viktige endringer

Det gamle API-et hadde en grense på 6000 cacher per 24 timer, per applikasjon. Det nye API-et har en grense på 16 000 cacher per 24 timer på tvers av alle applikasjoner. Dette betyr at dersom du laster ned 16 000 cacher i en applikasjon (som f.eks. GSAK), vil du ikke kunne laste ned geocacher i noen annen app før 24-timers-perioden har gått ut.

Et annet eksempel: last ned 15 000 cacher i GSAK, og la cachetur hente inn data for 1000 cacher, så kan du ikke få inn en eneste cache i Cachly etterpå.

Så du må være mye mer forsiktig med hvilke apper du bruker med det nye API-et.

Vi prøver å oppføre oss pent

Cachetur.no har alltid blitt utviklet med personvern først-prinsippet (vi henter ikke mer data enn vi behøver), og vi har alltid vært så forsiktig som vi kan med API-et og måten vi belaster det på. Selv om det ikke var like nødvendig med det gamle API-et.

Så vi forventer ikke at cachetur.no vil lage problemer for noen (med mindre du har tusenvis av cacher liggende i gamle lister og kladdeturer). Men hvis du bruker mange apper, så kan det være nyttig for deg å justere noen innstillinger (både på cachetur.no og i andre apper).

Hvordan du kan kontrollere dette

First av alt, så bør du gå gjennom gamle lister og kladdeturer, trenger du alle sammen? Eller kan du arkivere noen gamle lister? Kanskje det er på tide å avlyse turen du planla for tre år siden, som det aldri ble noe av?

Du kan også bruke innstillingen for oppfriskning av cachedata i tur-/listeinnstillingene til å slå av automatisk oppfriskning av cachedata. Cachetur.no vil normalt automatisk oppdatere data i bakgrunnen, slik at det kan genereres endringsvarsler og slik at oppdatert informasjon kan vises. Men dette kan du slå av om du ønsker.

Se forbruket ditt

Du kan se gjenværende kvote på profilsiden din.

API-et har ingen funksjon for å vise forbruk, så dette er dessverre alt vi har å vise.

Les mer

Du kan lese mer om dette i vårt Hjelpesenter.

Har du spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt!

This post is also available in: English (Engelsk) Deutsch (Tysk)

Kategorier: Cachetur.no

thomfre

thomfre er hovedutvikler og personen bak cachetur.no.