This post is also available in: English (Engelsk) Deutsch (Tysk)

Mange av dere har svart på årets brukerundersøkelse, og som tidligere år er det en del som ønsker funksjonalitet vi allerede har. Derfor oppsummerer vi litt svar i et blogginnlegg.

Har du ikke svart ennå? Da setter vi pris på om du kan ta deg tid til å gjøre det 🙂

Vi er ikke vanskelige å få kontakt med

Flere har svart at det ikke er så lett å få kontakt med cachetur.no. Det skal ikke være det, vi er ganske lette å få tak i 🙂

Du når oss raskest ved å legge inn en henvendelse på https://cachetur.no/kontakt/ny

Men du får også ganske raskt tak i oss via Facebook-siden vår eller en av gruppene.

Ting vi allerede har

Underveipunkter på cacher

Vi leser allerede inn alle underveipunkter for alle cacher. Disse kan sees i veipunktlista, inkluderes på utskrifter eller importeres til turen. De viser i bunnen av den utvidede veipunktinformasjonen, og kan inkluderes ved å aktivere valget i veipunktmenyen.

Du kan også kopiere underveipunkter til veipunktlista ved å velge Kopier underveipunkter til veipunktlista i veipunktmenyen.

Sorteringsverktøy

Vi har ganske nylig gjort en del forbedringer i verktøyet for automatisk beregning av rute. Det er nå en grense på 80 veipunkter, men du kan kjøre gjennom i flere omganger for optimalisere større ruter.

Kart i appen

Appen har hatt kart helt siden den ble lansert, men det er kanskje ikke så enkelt å finne det.

Øverst i høyre hjørne, når du har en tur åpen i appen, er det tre prikker. De åpner en meny, hvor du kan navigere til kartet. Kartet har en tilsvarende meny, hvor du kan aktivere visning av lokasjon.

Justering av beregning av tidsbruk

Å beregne helt korrekt tidsbruk for alle mulige geocacher og geocachere, er i beste fall veldig veldig vanskelig. De fleste av oss er forskjellige, og det finnes mange måter å drive med geocaching på. Derfor er det flere måter du kan justere tidsberegningen på.

Den enkleste måten er å sette tiden helt selv. Det kan du gjøre fra hurtigredigeringsboksen. Men du kan også påvirke den beregnede tiden ved å justere på turinnstillingene.

Norsk språk på Facebook

Vi legger ut (nesten) alle innlegg på den offisielle siden vår på norsk og engelsk, med Facebook sin funksjon for flerspråklige innlegg. Da skal det dukke opp på norsk når man har norsk Facebook, og engelsk ellers. Blir det feil, skal det være en liten pil man kan trykke på for å velge språk.

Oppdatering av korrigerte koordinater for en hel tur på en gang

Importering av korrigerte koordinater for en hel tur gjøres fra menypunktet under Endre tur, og eksportering gjøres under Last ned-menyen.

Ting vi har planer om å gjøre noe med

Mange ønsker utvidet funksjonalitet i appen, og støtte for å logge funn via cachetur.no.

Begge deler er noe vi ønsker å jobbe med i 2019.

Ting vi ikke har planer om å gjøre noe med

Vi har ingen ambisjoner om å konkurrere med andre cacheapper, eller navigasjonsapper.

Så ting andre gjør bedre enn oss, som å lage cacheapper, overlater vi til de. Vårt mål er å legge funksjonalitet på toppen, og gjerne integrere og kommunisere med andre apper og tjenester.

Dette er også et spørsmål om tid og ressurser. Skulle vi laget en fullverdig cacheapp, hadde vi hverken hatt tid eller penger til å drive kjernetjenesten vår – cachetur.no.

This post is also available in: English (Engelsk) Deutsch (Tysk)


thomfre

thomfre er hovedutvikler og personen bak cachetur.no.