Nå er 2018 igang, og vi har allerede gjort flere forbedringer på cachetur.no i år.

Vi har også skrevet ferdig og lagt ut årsrapporten for 2017, tilgjengelig for våre bidragsytere. Jeg vil gjenta noen av punktene fra rapporten her.

Brukerundersøkelsen

Vi hadde på tampen av året en liten brukerundersøkelse blant våre brukere. Dessverre var det relativt få som deltok (noe som er ganske vanlig, dessverre). Så datagrunnlaget er ikke det beste.

Men blant de som svarte, svarte over halvparten av de var mindre enn topp fornøyd med det vi har levert i 2017. Og det er vi selvfølgelig ikke fornøyd med. Enten har vi feilet. Eller så har flere misforstått hvilke tjenester vi egentlig leverer, noe vi har sett bevis på ved flere anledninger. Uansett er det noe vi må prøve å finne ut av fremover.

Akkurat som med forrige brukerundersøkelse, er det også denne gang kommet flere ønsker om funksjonalitet som vi allerede har. Så enten er ting for godt bortgjemt, eller så glemmer folk å sjekke om det er der 🙂

Det har vært generell laber deltagelse på alt slike undersøkelser i 2017, og også på våre konkurranser. Vi har etterlyst både historier, skjermbilder og forslag til maskot. I alle tilfeller, har vi fått inn nøyaktig 0 bidrag. Så vi må også ta en vurdering på om vi skal bruke tid på konkurranser eller ikke i 2018.

Men vi har fått til mye

Vi har fått til veldig mye i 2017. Vi har utvidet funksjonaliteten veldig, levert en meget stabil tjeneste med høy oppetid og vi har blitt internasjonale.

Vi har en veldig sunn økonomi, på tross av at vi har utvidet mange ganger og fått drastisk økte utgifter i 2017. Det er takket være alle våre bidragsytere. Regnskapet for 2017 har gått i pluss, og vi kan levere alle våre tjenester like reklamefritt i 2018, som i 2017 🙂

Prioriteringer fremover

Cachetur.no er i dag en stabil tjeneste, med mange brukere. Men det betyr ikke at utviklingen kan stoppe. Det kommer stadig nye ønsker og forslag, og det implementeres stadig flere og flere av dem.

Merkevarebygging og internasjonalisering

Vi kommer til å fokusere videre på å bygge opp merkevaren internasjonalt, og jobbe for at cachetur.no skal være det foretrukne verktøyet til planlegging av små og store cacheturer.

Vi har et ønske om å støtte flere språk, og det jobbes nå med å få oversatt til dansk.

Opplæring

I alle brukerundersøkelser vi har kjørt hittil, har det vært veldig tydelig at folk ønsker seg funksjonalitet vi allerede har. De vet bare ikke om den.

Derfor ønsker vi å fokusere enda mer på opplæring og ressurser som hjelpesenteret i 2018.

Turmaler

Turmaler har vært en viktig grunnpilar på cachetur.no helt siden starten. Derfor håper vi at vi kan klare å snu den negative trenden, og øke antallet aktive turmaler i 2018.

Vi fortsetter videre i tråd med brukernes ønsker

Vi fortsetter som før, og vil også i 2018 utvikle cachetur.no i tråd med brukernes ønsker.

 


thomfre

thomfre er hovedutvikler og personen bak cachetur.no.

7 kommentarer

Kjersti · 1. januar 2018 19:21

Hei!
Jeg er, som alltid, superimponert over alt arbeid dere legger på geocaching generelt og cachetur spesielt. Og jeg synes konkurranser er moro! Men akkurat når det gjelder utforming av maskot, er det noen av oss som er så elendige til å tegne at det å delta ble umulig. Jeg hadde gjerne deltatt hvis man kunne ha kommet med en beskrivelse eller et delvis forslag som dere eventuelt kunne ha bygget videre på.
Når det gjelder brukerundersøkelsen, så deltok jeg der 🙂 Og jeg kan gjerne gjenta det jeg sa med at cachetur nå har blitt så omfattende og stort at for oss som bruker det veldig lite, så blir terskelen veldig høy for å bruke det og samtidig skjønne hva man skal gjøre og hva man faktisk gjør. Eller, jeg skal ikke si «man» og «oss», jeg skal si «meg» og «jeg», for jeg aner jo ikke om flere føler det samme som meg. Hvis jeg hadde brukt cachetur jevnlig siden starten og tatt til meg hver eneste nye funksjonalitet og utvidelse, hadde jeg nok ikke hatt noen problemer med å følge med, men nå synes jeg det er så mange ord og fraser og betegnelser som jeg ikke forstår hva er og hva gjør, at jeg gir litt opp. MEN! Jeg VET at cachetur er et fantastisk hjelpemiddel når man bare kommer ordentlig inn i det, og selv om jeg ikke henger helt med, så har jeg ingen problemer med å tipse andre om det 🙂
Godt nytt år! Måtte alt godt følge dere gjennom hele året 🙂

  cghove · 1. januar 2018 19:56

  Bare en liten kommenar på dette med ny funksjonalitet og utvidelser.
  Se på det som at en bil får ettermontert tilhenger feste, samt mulighet for skiboks på taket, bilen fungerer fortsatt på akkurat samme måte uten at man behøver å bruke verken tilhenger eller putte ski i skiboksen, men skulle behovet være der så er det mulig

   Kjersti · 1. januar 2018 20:27

   cghove: Det forstår jeg, og det var forøvrig en veldig god sammenligning du kom med 🙂

  thomfre · 1. januar 2018 20:14

  Først av alt, takk for at du tok deg tid til å svare, Kjersti!

  Det er mange som bidrar, svarer på undersøkelser, og deltar på ting. Men det store flertallet gjør ikke det. Jeg setter stor pris på de av dere som faktisk gjør det! Og det er takket være innspill vi har klart å utvide funksjonaliteten såpass mye i året som har gått. Vi har ikke klart å finne på alt selv 😉

  Og det er ønsker som har kommet inn som har bidratt til at funksjonaliteten har vokst såpass. Vi er klar over at enkelte ting kanskje kan være for komplisert for enkelte. Men vi kan ikke la det hindre oss fra å videreutvikle, og legge til funksjonaliteten folk ønsker. Nå kan det selvsagt sies at vi har litt å gå på når det gjelder balansegangen mellom funksjonalitet og brukervennlighet, og det er absolutt noe vi vil jobbe med fremover. Men da er vi avhengig av tydelige tilbakemeldinger, og informasjon om hvor skoen trykker.

  Enkelte er flinke til å si at ting er dårlig, men de kan ikke fortelle hva som er dårlig, og hva vi må forbedre. Det gjør det litt vanskelig. For vi syns jo ting er logisk slik det er 😛

  I hovedsak er gamle ting på samme plass som før. Så det skal ikke egentlig være noe problem å bruke cachetur.no akkurat som før, uten å ta ibruk det som er nytt. Og hjelpen er aldri langt unna! Selv om tilbakemeldingene på support også var ganske labert, har vi flere som er klare til å svare på spørsmål som måtte dukke opp. Vi har gjennom hele jula klart å opprettholde en responstid på rundt 10 minutt, i en periode når de fleste andre kundeservicer har ferie…

  Så ikke vær redd for å spørre om det er noe! 🙂

   Kjersti · 1. januar 2018 20:36

   thomfre: Jeg synes jo det er kjempesynd på deres vegne at få deltar i både brukerundersøkelser og konkurranser. Så da ønsker jo jeg å kunne bidra med det lille jeg klarer 🙂
   Klart dere ikke skal la dere hindre i å videreutvikle! Og det er jo også kjempebra at de som bruker cachetur regelmessig kommer med innspill til ting de ønsker seg og ting de ser kunne gjort siden mer attraktiv å bruke. Og jeg sier ikke at cachetur på noen som helst måte er dårlig, jeg bare klarer ikke helt å henge med i svingene og bruker det derfor bare i den graden jeg skjønner det selv. Hvis det hadde dukket opp noe jeg mente var dårlig eller som kunne vært gjort annerledes, og jeg hadde klart å sette konkrete ord på det, så skulle jeg helt klart sagt ifra.
   Jeg er også veldig klar over hvor flinke dere er til å svare på spørsmål veldig kjapt, og der mener jeg at jeg ga dere høyest score i undersøkelsen 😉
   En svevende tanke på slutten, som det muligens kanskje er litt hold i: det er veldig mange måter å cache på, det er veldig mange måter å logge funn på, og det er også sikkert veldig mange måter å bruke cachetur på. Jeg tror jeg må henge meg på et kurs ved en passende anledning eller «kidnappe» en av ambassadørene deres i Halden/Strömstad, så kanskje det går opp en hel glorie av lys for meg også 🙂

    thomfre · 1. januar 2018 20:41

    Det er helt klart flere måter å bruke cachetur.no på! Og vi ønsker selvfølgelig å støtte så mange som mulig av de. Så hvis du bruker cachetur.no på en måte du er fornøyd med, er det ingenting galt i det! 🙂

    Og ta gjerne tak i en ambassadør! Det syns jeg hørtes lurt ut 😉

Tove · 2. januar 2018 12:29

Nå er jeg en av dem som kun bruker en liten del av det cachetur kan bidra med og dermed så blir egentlig mine svar i div. brukerundersøkelser uinteressante. Men joda jeg deltok i hvert fall på den siste. Og har noen tips til maskot, men sier som Kjersti, manglende talent for å lage et utkast, gjør det uaktuelt å delta i den konkurransen.
For meg så fungerer cachetur til mitt bruk og jeg er takknemlig for at det finnes. Noe jeg takker for med et lite bidrag i form av kroner. med mine 2000 funn og ikke et eneste event i løpet av snart 6 år så forklarer det nok det meste med tanke på min bruk av cachetur. Men som sagt jeg er veldig glad for muligheten til å legge inn noen cacher som så kan plottes inn på google-kart, overføres til gps og printes ut som huskeliste. Og enda mer takknemlig er jeg hvis noen har laget en turmal der jeg har lyst til å dra på cachetur. Jeg har for øvrig lagt unn noen maler selv også.
Stå på videre og godt nytt cacheår til dere som står bak 🙂 Men noen tips, spørsmål og kritikk kommer det nok ikke så mye av fra meg ,)

Lukket for kommentarer.