Siden flere har klaget over at ting på cachetur.no ikke er åpent og tilgjengelig for alle, at man «må» være premiummedlem og at man må ha en brukerkonto, velger vi å forklare litt hvorfor ting er som det er i et blogginnlegg her.

Offisiell API-partner

Cachetur.no er en offisiell API-partner hos geocaching.com. Det betyr at vi kan hente data direkte fra geocaching.com. Men det betyr også at vi må følge alle regler og retningslinjer satt av geocaching.com. Og derfor kan vi ikke vise data uten at du er autentisert mot geocaching.com. Det er hovedgrunnen til at man må være innlogget og autentisert før man får tilgang til data.

Begrensninger for basismedlemmer

Siden geocaching.com anser tilgang til tredjepartsapper og -tjenester, er vi også tvungen til å kraftig begrense brukeropplevelsen for basismedlemmer. Vi kan f.eks. ikke vise fulle cachedata for mer enn tre cacher i døgnet, og vi har heller ikke lov til å ha klikkbare lenker til cacher.

Dette er krav fra geocaching.com, og ingenting vi kan gjøre noe som helst med.

Hvorfor må jeg ha egen bruker?

Cachetur.no startet som et lokalt planleggingsverktøy, uten tilgang til API-et. Derfor hadde vi et eget brukersystem. Når vi implementerte API-et, hadde vi allerede en brukerbase. Og siden vi også hadde brukere som skulle dele samme geocaching.com-konto, var det enklest å beholde brukersystemet vi hadde og legge API-tilgangen oppå. Dette gjør at de som deler bruker på geocaching.com kan ha sin personlige bruker på cachetur.no.

Denne løsningen gjør det også enklere å implementere støtte for andre API-er, som f.eks. Geocaching Australia og OpenCaching.

Vi er fortsatt gratis!

Det har helt siden starten vært helt gratis å bruke cachetur.no. Det koster heller ingenting å registrere en bruker.

Vi er også reklamefri. Vi sender ikke info videre til tredjeparter, som Google eller Facebook.

Vi ønsker genuint å tilby dette gratis, til alle. Og det gjør vi også.

Cachetur.no er ikke for alle

Men selv om vi ønsker å tilby cachetur.no til alle geocachere, betyr ikke det at cachetur.no er et verktøy for alle. Det er rett og slett ikke alle som har noe nytte av det vi kan tilby. Finner du en cache i ny og ne, og ikke noe mer, så har kanskje ikke vi så mye å tilføre for deg.

Og det er heller ikke alle som ønsker å benytte cachetur.no. Det er selvfølgelig valgfritt, så det er ingen grunn til å rakke ned på de som ønsker det 🙂

Kategorier: Cachetur.no

thomfre

thomfre er hovedutvikler og personen bak cachetur.no.