This post is also available in: English (Engelsk)

Siden flere har lurt på hvorfor de i det hele tatt skal bruke cachetur.no, har vi lyst til å oppsummere litt hvorfor.

Hvorfor skal jeg planlegge?

Hvorfor er det nødvendig å planlegge en tur i det hele tatt? Er det ikke godt nok å cache på måfå?

Over 3 millioner å velge i, prioriter de viktigste!

Det er over tre millioner cacher å velge i. Det er helt umulig å finne alle.

Derfor mener vi det er best å prioritere de cachene som man selv syns er viktig. Og derfor kan det være en fordel å ta en titt på kartet på forhånd, og finne frem til de cachene du virkelig har lyst til å finne. De cachene du trenger fordi du mangler noen kommuner, den sjeldne cachetypen, den kjente cachen du har hørt andre snakke om.

Det er mange grunner til å velge ut en cache, og ved å gjøre det før du reiser på tur, frigjør du tid til å faktisk finne de når du er på tur. I tillegg slipper du å misse en kommune, bare fordi du overså kommuneskiltet.

Oppretthold cachegleden ved å finne de rette cachene

Ved å finne kun de cachene du vet du liker, eller i det minste fokusere mest på de, bidrar det også til å holde cachegleden på topp. Du slipper å finne den typen cacher som gjør deg demotivert, i alle fall i større grad enn om du bare cacher på måfå.

Du kan også eliminere en del stress og unødvendig tidsbruk underveis, ved å på forhånd ha kontroll på ting som parkering og slikt. Det bidrar til bedre stemning, og nok en gang økt cacheglede.

Planen er bare veiledende

Ved å ha en plan med nok detaljer (du velger selvfølgelig selv hvor detaljert du vil planlegge), kan du sikre at du underveis i turen tar informerte valg om nødvendig. Skjer det noe, vet du f.eks. hvilke cacher du kan droppe, og hvilke som kan være et alternativ om den første cachen i det nye fylket viste seg å være borte.

Hvorfor er ikke andre verktøy nok?

Kan jeg ikke bare gjøre dette med lister på geocaching.com eller VGPS på Project-GC?

Cachetur.no er mer enn bare lister

Cachetur.no baserer seg på turer. Og en tur kan inneholde mengder med informasjon, som en liste på geocaching.com eller en VGPS på Project-GC ikke kan.

En tur vil også automatisk ryddes vekk når den er over, slik at du slipper å sitte med en mengde gamle lister.

Prioriter og kommenter

Du kan sette prioritet på alle veipunkter i en tur, slik at du vet f.eks. hvilke cacher du bare må finne (kommuner du mangler, f.eks.) og hvilke du kan hoppe over om du ikke har tid.

Legg til viktig info, som f.eks. info om parkering og adkomst, info om åpningstider, inngangspenger etc. på hver enkelt cache, om nødvendig. Du kan også legge til en utvidet kommentar, som inneholder ting som spørsmål og oppgaver for earthcacher og virtuelle, eller viktig info for eventer osv.

Andre veipunkter

Noen ganger har vi lyst til å stoppe innom annet enn cacher også, som f.eks. en kjent attraksjon, en butikk eller annet. Det kan selvfølgelig også registreres på cachetur.no, noe du ikke kan gjøre i de andre verktøyene.

Integrasjoner

Men vi sier ikke at du skal slutte å bruke de andre verktøyene, absolutt ikke! Cachetur.no snakker veldig fint med både geocaching.com, Project-GC og GSAK. Og vi mener det aller beste er en kombinasjon av alle disse.

Cacheturassistenten knytter Cachetur.no sammen med geocaching.com og Project-GC.
GSAK-makropakka knytter cachetur.no sammen med GSAK.

Det er også mulig å importere fra/eksportere til lister på geocaching.com, som gir deg enkelt tilgang til cachene du har planlagt i f.eks. den offisielle appen.

Samarbeid med andre

Du kan planlegge turer kun for deg selv, eller du kan samarbeide med andre. Cachetur.no gjør det lett for flere å jobbe sammen om en tur.

Noe som gjør det til et godt verktøy når flere skal ut på tur.

Utskrifter

En av cachetur.no sine styrker, er muligheten til å skrive ut cachelister. Du kan velge mellom flere ulike maler, og gjøre justeringer for å få det du trenger.

Listene kan du ta med deg på tur, og bruke til notater underveis. Notatene kan gjøre det enklere å huske ting som har skjedd, når du seinere skal logge cachene på nett.

Forbedret sortering

Listene på geocaching.com er veldig enkle, og det er ingen gode verktøy for å sortere cachene. Cachetur.no har flere sorteringsverktøy, som blant annet enkelt lar deg sortere cachene etter mest optimal kjørerute.

Nyttige verktøy

Cachetur.no har også flere andre nyttige verktøy, som kan bidra til å gjøre planleggingsjobben enklere.

Er dere mange på tur sammen, har f.eks. cachetur.no en kostnadsfordelingsfunksjon, hvor dere enkelt kan registrere alle utlegg og beregne hvor stor andel hver enkelt skal betale.

Turmaler

Cachetur.no har en stadig økende database med turmaler, som er komplette forslag til turer du kan ta. Rett og slett en mal du kan basere en tur på, og så gjøre justeringene du ønsker.

Men…

…jeg skal på tur alene

Cachetur.no kan være et nyttig verktøy selv om du skal på tur alene. Mesteparten av funksjonaliteten over kan være nyttig uansett.

…jeg skal på en kort tur

Det er på de største turene du får størst nytte av cachetur.no. Men det betyr ikke at det ikke kan være nyttig på de små turene også! Men kanskje du ikke trenger like mye utskrifter og slikt da?

Cachetur.no er gratis

I motsetning til alle de andre verktøyene nevnt over her, er cachetur.no helt gratis å bruke. Og helt reklamefritt.

 

This post is also available in: English (Engelsk)

Kategorier: Cachetur.no

thomfre

thomfre er hovedutvikler og personen bak cachetur.no.