For noen dager siden begynte det å dukke opp mange nye virtuelle cacher rundt omkring i verden. Og mange flere kommer forhåpentligvis iløpet av det neste året.

Visste du at cachtur.no har flere verktøy beregnet på planlegging og logging av virtuelle cacher? Cachetur.no kan gjøre det enklere for deg å holde oversikt, spesielt om du planlegger å finne mange virtuelle (og earthcacher) på kort tid.

Alle norske

Vi har samlet alle norske virtuelle i denne lista: Virtuelle cacher i Norge

Hjelp oss gjerne med en kommentar om du ser noe som mangler 🙂

Beskrivelse i utskrift

Når du skal ut for å finne virtuelle cacher, er det som regel greit å ha beskrivelsen (spesielt delen med oppgaveteksten) tilgjengelig. Det samme gjelder selvfølgelig også for earthcacher.

For å legge til beskrivelsen, eller deler av den, på en virtuell/earthcache i en tur, velger du Beskrivelse i utskrift i veipunktmenyen.

Ved å trykke på Kopier beskrivelse fra cache, får du en kopi av cachens beskrivelse i redigeringsfeltet. Der kan du så fjerne all info du ikke trenger, og evt. legge til ekstra info du vil ha med. Et hett tips er å markere selve oppgaveteksten med f.eks. rød tekst, da er den lettere å se når du er ute på tur 😉

Oppgavesvar

Når turen er over, må du huske å sende inn svar for alle cachene. Det kan også cachetur.no hjelpe deg med! Selve svarene må du finne selv, selvfølgelig 😉

På siden for Oppgavesvar (under Verktøy og ressurser i hovedmenyen), finner du en oversikt over alle virtuelle og earthcacher i dine turer. Der ser du også lett status på de.

Du kan holde full kontroll på besvarelsen, svar fra cacheeier og dele besvarelsen med andre påmeldte. Du må selv sende svaret, og du må selv registrere mottatt svar. Men når du har mange slike som skal sendes og holdes kontroll på, er dette et veldig nyttig verktøy.

Oppgavesvarmaler

Under Tips og maler og E-postmaler, kan du opprette maler du kan bruke når du skal lage svar på en virtuell eller en earthcache.

Lag gjerne flere maler, slik at du har en for både norske og engelske besvarelser, f.eks.

 


thomfre

thomfre er hovedutvikler og personen bak cachetur.no.