Etter å ha lest en del av tilbakemeldingene på dagens brukerundersøkelse, har jeg tatt et lite skippertak og fått lukket 10 saker i Fluesmekkeren (issue-tracking-systemet vårt). Skulle egentlig brukt tiden på å slappe av, og gjøre klart til årets ferie. Men fikk et lite snev av inspirasjon.

Jeg fikk også behov for å svare på et par ting som dukket opp 🙂

Cachetur.no kan mer enn du tror!

Flere av ønskene som kom, går på ting som allerede er mulig. Så vi har tydeligvis en jobb å gjøre når det kommer til opplæring og opplysning (noe vi kommer til å jobbe med utover høsten).

Cacheturassistenten

Cacheturassistenten fungerer i alle nettlesere TamperMonkey fungerer i. Så selv om du har Mac, kan du kjøre Cacheturassistenten!

Tampermonkey kan du laste ned her, og det fungerer i: Chrome, Edge, FireFox, Safari, Opera Next, Dolphin og UC.

Cacheturassistenten gjør planleggingen mye enklere!

360-graders-challengen

Cachetur.no kan beregne sektorer til 360-graders-challengen. Det er bare å slå på under turinnstillingene.

Utskriftsmaler

Det finnes mange utskriftsmaler du kan velge i. Så mangler infoen du vil ha i en, prøv en annen! 🙂 Det er flere maler som inkluderer både fylkes-/kommuneinfo og ekstra plass til å skrive på.

Hjelpesenteret

Vi innser også at det er mange funksjoner på cachetur.no, og at det ikke alltid er like lett å vite hva som er hvor og hva man skal trykke på for å få til det man ønsker. Derfor har vi et Hjelpesenter, hvor vi fortløpende registrerer nyttig info og guider. Mye er på plass allerede, og mer info vil komme der utover høsten.

Sorteringsverktøy

Det finnes flere sorteringsverktøy på cachetur.no. Det største av de finner du under Endre tur og Sorter/prioriter veipunkter. Der kan du sortere alfabetisk, etter avstand fra start, flytte veipunkter rundt (enten alene, eller i bolker) og beregne optimal kjørerute for et utvalg.

Du kan lese mer om sortering i hjelpesenteret.

Ruteberegning

Ruteberegningen er en tjeneste vi kjøper fra en tjenesteleverandør. Det er dessverre ingenting vi får gjort, utover å bruke de tjenestene som allerede er laget. Ruteberegningen baserer seg på OSM, og dersom en rute er dårlig, er det fordi kartgrunnlaget er dårlig.

Det det derimot også kan være, er at turen din inneholder for mange veipunkter, til at ruta genereres automatisk (ruteberegning krever ressurser, så for å spare både ressurser og penger, kjøres det ikke automatisk på store turer). Da må du bestille ny generering (under Endre tur). Så ser ruta helt rar ut, prøv det! 🙂 Pass også på at du har valgt rett turtype. Ruteberegningen kjøres basert på turtypen du har valgt.

Og nå kan cachetur.no enda mer!

Men det var ikke alt som dukket opp i dag cachetur.no kunne fra før. Og vi ble til og med gjort oppmerksom på et par bugs. Her kommer noe av det som er nytt i dag. Dersom du ikke ser din ting under her, betyr ikke det at vi ikke bryr oss! Det betyr bare at det ikke er like raskt eller enkelt å fikse. Alle innspill er registrert, og vi jobber kontinuerlig med forbedringer 🙂

Sortering på tvers av overskrifter

Det har frem til i dag ikke vært mulig å dra veipunkter fra en seksjon (overskrift) til en annen, direkte på tursiden. Fra og med i dag, kan du flytte de rundt så mye du orker! 🙂

Advarsel ved navigering

Hvis du endrer sortering (slik som over), eller går inn på redigeringssiden for en tur, vil du nå få et varsel om du f.eks. skulle  komme borti tilbake-knappen. Slik unngår du å miste arbeid du har gjort. Vi burde selvfølgelig tenkt på dette selv for lenge siden, og når forslaget kom i dag, bare måtte vi legge det inn. Så takk, til dere som nevnte dette!

Avlyste turer som dukket opp rundt omkring

Vi har fått et par rapporter om avlyste turer som viste i oversikter over kommende turer. Det viste seg å være et problem med delturer som havnet i en slags zombie-tilstand. Det er nå fikset.

Problemer med nummerering i veipunktlista

Det har vært mismatch mellom nummerering på tursiden og på redigeringssiden, dersom du har brukt kommentarer eller overskrifter. Det er nå fikset, slik at nummereringen er lik begge plasser.

Svenske event i kalenderen

Svenske event viser nå i kalenderen, og filterboksen er utvidet til å inkludere valg for svenske län. Du kan også velge hele land ved å trykke på overskriftene.

Dersom du ønsker svenske event i eventoversikten, er det en ny brukerinnstilling tilgjengelig.

Hurtignavigering til StreetView

For hvert enkelt veipunkt (med koordinater), kan du nå enkelt navigere til punktet på StreetView (om tilgjengelig).

Egen liste med kommende suvenirer

Cachetur.no har lenge hatt en oversikt over alle kommende (kjente) datobaserte suvenirer i kalenderen. Nå har vi lagd en egen side som viser en litt mer kompakt oversikt over suvenirene.

Den finner du under Verktøy og ressurser, og Kommende suvenirer.

Fortsett å komme med tilbakemeldinger!

Selv om vi snart tar ferie (denne gangen mener vi det 😉 ), så ønsker vi at dere fortsetter å komme med tilbakemeldinger! Forhåpentligvis er denne saken et bevis på at det nytter å si i fra om ting 🙂 Og om det ikke blir gjort med en gang, jo flere som ønsker noe, jo høyere prioritet får det 😉

Nå er det sommer, og bruken av cachetur.no er på topp sesongmessig. Det er også da man lettest kommer på hva man gjerne skulle hatt, som nok er årsaken til at vi har registrert mye mer enn vi har lukket i Fluesmekkeren i sommer. Under ser dere antall nye saker vs. lukkede saker (bare for gøy).

Support

Punktet om support var et vi hadde et par mindre positive utslag på. Nå hadde vi dessverre ingen kommentarfelt hvor vi spurte mer om dette. Jeg skulle egentlig likt å vite hvorfor vi scorte under 9 på så mange (ja, jeg syns det er mange 😉 ).

Det har ikke vært spesielt lang svartid hittil i sommer, hverken på FB, i supportsystemet eller på Slack. Vi prøver å være tilgjengelig i så mange kanaler som mulig, og vi håper de som har konkrete ting her vil være så snille at de deler de med oss, slik at vi kan få fikset på det 🙂

I sommer, og resten av året ellers, har supportstaben blitt utvidet med noen veldig behjelpelige, og kunnskapsrike, ambassadører. Det kan være du treffer på de, både på FB, Slack og i supportsystemet.

For ordens skyld, her er alle måtene du kan kontakte oss på:

…og som mange har forstått helt selv, direkte 😛

Konkurranser

Det har også blitt kommentert raskt at vi bruker tid på konkurranser. Derfor vil jeg raskt kommentere hvorfor 😉

Konkurranser har tre hovedformål:

  1. Spre reklame om cachetur.no
    • Konkurranser som turmalkonkurransen og sommerkonkurransen, er laget delvis for å øke synlighet og vise frem hva som er mulig med cachetur.no.
  2. Informere om, få opp interessen for og lære bort ny (eller gammel) funksjonalitet
    • Konkurranser som adventskalenderen, lynkonkurransene og turmalkonkurransen, er alle laget for å belyse eller oppfordre til bruk av spesifikk funksjonalitet. Det er godt bevist i denne undersøkelsen at ett av problemene vi har er at folk ikke kjenner til alt som allerede er mulig, konkurranser som adventskalenderen er med på å fikse noe av det.
  3. Motivere til videre utvikling
    • Ja, dette punktet er en smule egoistisk. Men det er lite som er mer motiverende for videreutvikling, som å se cachetur.no i bruk. Sommerkonkurransen er derfor som bensin å regne (hadde den bare hatt litt mer besøk).

Og det er et gøyalt avbrekk fra kodelinjer, tenkevirksomhet og feilsøking 🙂

Fortsatt god sommer!

Ønsker dere alle en fortsatt god sommer, med mange cachefunn og mye morro!

Takk for at du har tatt deg tid til å lese helt hit!
Og takk for alle innspill, kommentarer, støttende ord og forslag!


thomfre

thomfre er hovedutvikler og personen bak cachetur.no.