This post is also available in: English (Engelsk) Deutsch (Tysk)

ME5
Geocacher siden: 10. april 2010
Bruker på cachetur.no siden: 28. august 2015
Antall funn: 2 755
Antall turer: 56
Favorittcachetype: Multi-cache*
Favoritt-utskriftsmal: Detaljert, venstrejustert – Standardmal
Hjemfylke:  Värmlands län, Sverige

Hva er din favoritt-cachetype?

Cachetype kan vel tolkes på flere måter , men jeg antar du mener som i form av ikon, og helt ærlig så har jeg ikke noen favorittype (som multi, letterbox trad osv), jeg liker den cachen som viser meg et sted jeg ellers ville ha gått glipp av – gjerne en god naturopplevelse, forteller en god historie, er kult laget, hjelper meg mot å klare en challenge – i det hele tatt. Men jeg vil gjerne slå et slag for multi. I england har vi logget mange i de nasjonale seriene (church micro, «a fine pair» (telefonboks og postboks ved siden av hverandre), village signs m.m. De er som regel korte og enkle men har lokket oss til mange fine steder.

Hvordan er din cachestil?

Litt av hvert alt ettersom. ME5 er nesten et team, vi en familie på fire der hun er hekta, han hjelper til og ungene er ikke så veldig giret. Det er ikke så ofte jeg (hun) drar på reinspikka dedikerte cacheturer, men det hender.

Store deler av året blir det til at jeg benytter anledninger som byr seg, for eksempel når jeg har vært på kurs, mens vi er på ferieturer, besøker venner osv. Koser meg i forkant med å planlegge en liste (som alltid blir for lang). I stedet for kurs/kongressmiddager har jeg trasket/syklet rundt i f eks Rotterdam, Stockholm, Gøteborg. Liker urban caching mest fordi jeg får sett byen – det er mange steder og severdigheter jeg garantert ikke hadde fått med meg ellers. Prøver alltid å få med meg andre cacher en bare tradisjonelle – har f eks syklet på kryss og tvers både i Gøteborg og Stockholm på wherigo-eventyr som er sånne cacheopplevelser man ikke glemmer så lett. Men geocaching fikk meg også til å begynne å «gå på tur» igjen, det var jo en typisk aktivitet i barndommen som i mange år var bortgjemt. Liker best tur med mål og mening, men er veldig glad i skogen, og den er det mye av både der jeg kommer fra og i Värmland. Sånn sett en uslåelig kombinasjon om det ligger en geocache og venter på meg på et fint sted – et vann, en utsiktstopp, ett kulturhistorisk sted – det er så mye fint å oppleve som geocaching hjelper til med å finne fram til. Jeg har etterhvert også cachet en del med mer langsiktige statistikkmål og oppnå interessante challenger. Noen ganger blir jeg lei, men jeg synes samtidig det hjelper meg i å finne cacher med «mål og mening» på steder som det er pepret med cacher. Geocaching bidro også til at jeg prøvde padling som jeg har hatt lyst til å prøve i mange år, det var helmax fra første sekund, så nå padler jeg også som mosjonstrening i den lokale klubben. Padle-cacheturer er en klar favorittform for caching, så det har det blitt noen av (og fler skal det bli). Har også prøvd klatring for et par år siden, men det krever at man gjør det regelmessig for å klatre sikkert, så vi får se om ME5 plukker opp tauet igjen etterhvert.

Mysteryløsning er også gøy, men jeg har ikke tid til å prioritere det. Men det hender at jeg setter meg ned, og det er gøy når man får det til. Lært meg masse som jeg ikke ante eksisterte av diverse ciphers, språk osv – så mange måter man kan gjemme koordinater på!

Summa summarum så er jeg i grunnen altetende, alt ettersom anledningen byr seg.

Fortell om den siste turen din

Siste turen var tur-retur Haugesund for å besøke slekta. Vi pleier å være borte ca en uke hvert år, og jeg har alltid (for) mange cacher på lista, mest løste mysterys som jeg ikke fikk logget i år heller… På veien til og fra hadde jeg lagt inn manglende sektorer til 360-graders challenge langs ruta – akkurat passe mange nok stopp på tur/retur for at det ikke skal ta for lang tid. Også fikk jeg med familien opp på event på Himakånå – Nedstrands svar på Trolltunga, og det var en flott opplevelse.

Den siste store cacheturen jeg planla var 1.mai helgen. De siste årene har det vært megaevent i Kent, England, men ikke i år. Vi hadde uansett bestilt oss voksentur med sikret barnevakt, så fikk med mannen på det som etter vår målestokk er litt cache-galskap. I Cornwall finns en geoart med 360 mysterys – Compass. Tok mål av oss å logge den på to dager og da var cachetur av uvurderlig hjelp for å planlegge ruta. Det var en utrolig følelse å gå i mål med den siste cachen, oppskrapet, svett og møkkete etter utallige møter med hagtorn, brennesler og andre vekster som stikker og svir. Savnet nesten PET i gran….

Hvordan bruker du turmal-galleriet?

Jeg har kikket litt der, men ikke brukt noen av dem – mest som inspirasjon til hvordan man kan legge opp en tur og kanskje finne noen gode tips dit jeg skal. Jeg savner litt bedre søkefunksjoner og sortering av turmalene, tror det er derfor jeg ikke bruker den så mye.

Hvilken funksjon på cachetur.no er du mest glad for at er der?

Jeg er nok ikke av den mest avanserte geocacheren eller cachetur-brukeren, men jeg er veldig glad i muligheten til å sortere cacher og lage rekkefølger, skrive kommentarer, importere korrigerte koordinater og få opp ruta på kartet. Også er det så enkelt å få samme liste på cachetur, project-GC og geocaching.com.

Hvilken funksjonalitet fremhever du når du skal snakke om cachetur.no til folk som ikke bruker cachetur.no?

Det er ikke så mange aktive cachere der jeg bor, men jeg pleier å skryte av cachetur så fort jeg har sjansen. Jeg bruker å fortelle at man kan lage en kjøreplan med cacher som det er enkelt å endre på, man får den opp på kartet og det er flere som kan jobbe med samme liste samtidig.

Hvorfor bruker du cachetur.no?

Verktøyet hjelper meg lage en rute for både korte (4-5 cacher) og lange turer.

Hvorfor støtter du cachetur.no økonomisk?

Fordi jeg skjønner hvor mye tid som ligger bakom og at det ikke er gratis.

Hva er det viktigste cachetur.no gjør for deg?

Gjør det mye enklere lage en god kjøreplan.

Hvordan har cachetur.no hjulpet deg å planlegge turer sammen med andre?

Jeg har ikke planlagt tur sammen med noen andre, kjenner ingen andre cachere som bruker cachetur.

Hvordan har cachetur.no-appen hjulpet deg på tur?

Jeg har såvidt prøvd iPhone-varianten, men den har litt for få funksjoner enda til at den erstatter papirutskrift/offline-liste i appen.

Hva syns du om cachetur.no sin brukerstøtte?

Jeg har spurt litt på facebook og lest i hjelpesenteret – har alltid fått svar raskt, og i hjelpesenteret er det veldig lett å navigere seg fram.

Noe annet du vil si?

Uten cachetur hadde ikke planleggingen av cacheturen til Cornwall vært i nærheten av å fungere så bra. Vi måtte holde et høyt tempo og det funket kjempebra å ha lista framfor oss med kommentarer til hvor vi kunne parkere, vilken side av veien cachen lå osv osv. Den første større cacheturen jeg planla gjorde jeg med hjelp av excel. Det er et hav av forskjell! Cachetur utvikles hele tiden, og jeg som har bodd så lenge i Sverige har funnet ut at jeg liker faktisk den svenske oversettelsen bedre enn den norske, har visst blitt litt for «forsvensket» i språket sånn jeg forstod faktisk ikke helt betydelsen av en del av menytitlene (haha). Gleder meg nå mest til at appen kan presentere samme informasjon som web-versjonen, det skal bli helt perfekt (må da bare huske å ha med minst en powerbank til….)

This post is also available in: English (Engelsk) Deutsch (Tysk)

Kategorier: Brukerhistorier

thomfre

thomfre er hovedutvikler og personen bak cachetur.no.