This post is also available in: English (Engelsk) Deutsch (Tysk)

Cachetur.no benyttes av mange forskjellige typer geocachere. Med forskjellige behov og vidt forskjellige cachestiler. Vi vil iløpet av de neste ukene, kjøre en bloggserie hvor en rekke brukere har delt litt om hvorfor og hvordan de bruker cachetur.no.

Vi håper dette kan bidra til å vise frem hvor allsidig cachetur.no er, og forklare litt av årsaken til at det finnes så mange ulike valg, innstillinger og muligheter. Kanskje blir du litt inspirert også?


Geroannie
Geocacher siden: 21. mars 2016
Bruker på cachetur.no siden: 9. august 2016
Antall funn: 3 358
Antall turer: 79
Favorittcachetype: Mystery
Favoritt-utskriftsmal: Detaljert, venstrejustert – Standardmal
Hjemfylke:  Østfold

Hvordan er din cachestil?

Jeg holder på med streak, så jeg må jo ha minst en hver dag. Jeg er like glad i lange turer i skogen som lange turer med bil. Jeg er mye på tur med Contiper og i 2018 så har vi hatt alt fra korte turer i nærområdet for å opprettholde streaken til dagsturer i Trømborgfjella eller dagsturer i bil – f.eks. Telemark rundt.

Fortell om den siste turen din

Den siste turen ble planlagt av Contiper – han hadde 393 dagers streak og ville derfor til Torsnes for å finne minst en cache av reybr, som ga seg med streak på 393 dager. Det startet som en formiddagstur, og endte opp med å nesten bli en dagstur (som det ofte gjør). Vi klarte som vanlig ikke bare å holde oss til pri 1-cachene. Når ruta var lagt, så sjekket jeg om jeg hadde løst noen mysteryer som la seg innimellom.

Jeg var med richardo7, MrEvensen og Contiper på en 4-dagers tur, hvor hovedmålet var GC40 samt en del web-kameraer og virtuelle. Her fikk jeg virkelig se hvor viktig cachetur.no er for å kunne rekke pri 1-cacher, ved å holde seg til tidsplanen. Tiden flyr når man leter etter cacher og ved å holde oss til planen så fikk vi med oss det vi ville – og hadde vi tid til overs så kunne vi ta cacher som ikke var planlagt.

Hvilken funksjon på cachetur.no er du mest glad for at er der?

Tidsberegningen og at man får frem ruta på kartet, slik at man kan sjekke om det er noen andre godbiter rett i nærheten av en planlagt tur. Eller om noen tidligere løste mysteryer er i nærheten av en tur som andre har planlagt – da er det fint å se hvor ruta går.
Det er også enkelt å lage lister på geocaching-appen som jeg overfører cachene fra cachetur til, og har tilgang til de offline. Det er mange steder hvor det er dårlig dekning eller ikke dekning i det hele tatt.

På «GC40-turen» så registrerte MrEvensen utgiftene, hver og en av oss hadde, fortløpende i funksjonen kostnader og når turen var ferdig og alt var lagt inn så foreslo cachetur.no hvem som skulle betale hva til hvem – smart.

Hvorfor bruker du cachetur.no?

Litt av moroa med cacheturer er selve planleggingen – man legger til cacher, fjerner cacher og bytter om på rekkefølgen. Dette er mye enklere å gjøre ved hjelp av cachetur.no. Og hvis man er flere som skal på tur, så kan man jobbe sammen selv om man ikke sitter fysisk sammen. Man kan legge inn uløste mysteryer, så er det noen andre i gruppa som løser den og da kan de legge inn korrigerte koordinater og en kommentar hvis de ønsker.

Hvorfor bidrar du økonomisk til cachetur.no?

Når jeg får et så fantastisk planleggingsverktøy, som andre bruker tid og penger på, så må jeg jo selvfølgelig gi noe tilbake.

Hvordan har cachetur.no-appen hjulpet deg på tur?

Enkel tilgang til de planlagte cachene og når cachen var funnet så markerte jeg ankomst og alt ble oppdatert. Jeg fikk også en status som viste hvordan jeg lå an i forhold til planen – supert.

Noe annet du vil si?

Tusen takk for et fantastisk planleggingsverktøy og en app (eller utskrifter fra cachetur.no) som fungerer utmerket ute i felt. Jeg har enda mye å lære og jeg har mye som enda ikke er prøvd ut på cachetur.no.

This post is also available in: English (Engelsk) Deutsch (Tysk)

Kategorier: Brukerhistorier

thomfre

thomfre er hovedutvikler og personen bak cachetur.no.