Vi har nå gjennomført en fire uker lang kombinert cachetur og ferie, alt planlagt på cachetur.no. Vi har fått testet ut mange av sidens funksjoner, og har sett hva som har fungert godt og fått mange nye ideer til hva som kan gjøres bedre og legges til av nye funksjoner.

Her vil jeg komme med min evaluering av cachetur.no, og litt info om hvordan jeg ser for meg veien videre de nærmeste månedene.

Avsluttede turer

Siden vi skulle være borte såpass lenge, var det relativt upraktisk med en planlagt tur for hele turen. Vi hadde tross alt planer om å finne noen hundre cacher… Vi lagde derfor en planlagt tur per dag, og oppdaget raskt behovet for en funksjon som lar oss samle alle turene til en samletur. Første skritt ble laget før vi dro, i form av en oppsummeringsfunksjon. Neste skritt blir å lage støtte for samleturer, hvor man kan spesifisere et valgfritt antall underturer.

Den tyngste jobben med planleggingen var å finne cacher på kartet, luke ut de vi ville finne og så få de inn i cachetur.no. Vi brukte en kombinasjon av kartet på geocaching.com, Project-GC og notepad (til å mellomlagre GC-kodene i). Funksjonen for å lime inn mange GC-koder på en gang var helt uvurderlig.

3. september

 

Vi brukte funksjonen for beskrivelse i utskrift til å få med oss all nødvendig info for earthcacher, virtuelle, webcam, multier og letterbox hybrid cacher. Vi skrev alle turene ut, og samlet de sammen med all annen nødvendig info (hotell, flybilletter, leiebilpapirer osv) i to permer. Underveis brukte vi cacherutene som kjørerute og notatblokk, slik at vi har alle notatene til en cache tilgjengelig når vi kommer så langt at vi får logget. Noen dager ble det litt liten notatplass, så en blank side for notater er kanskje ikke så dumt. Vi hadde også med litt for lite bilder på enkelte earthcacher og virtuelle cacher, det kan være greit å se eksempler på hva du skal ta bilder av.

Utskriftene har generelt fungert veldig bra, og vi har hatt den informasjonen vi har trengt lett tilgjengelig.

Permen

Permen

Turene våre har vært private, men vi har invitert familie slik at noen hadde kontroll på hvor i verden vi befant oss, inkl. hvilke veier vi skulle kjøre på (cacheruta). (Det ligger inne et forslag i fluesmekkeren på en «live tracking»-side, hvor man kan la venner og familie se hvor man befinner seg på cachetur.) Vi har også brukt kommentarfunksjonen aktivt til å legge inn hotellalternativer, fungerende linker til webcamcacher osv. Enkelte av kommentarene kunne faktisk vært greit å hatt med på utskriften, så kanskje det bør lages støtte for det.

Funksjonen for varsling ved endringer i kommende planlagte turer har vært særdeles nyttig for oss, den har gjort at vi har sluppet å putte 500+ cacher på watchlist. Men vi har også fått varsel om endringer i turforslag, uten at vi har sett forskjellen før vi har åpnet e-posten. Mulig at det burde vært to separate e-poster med forskjellige emner.

Vi har funnet over 170 earthcacher/virtuelle, og er helt avhengig av oppgavesvar-funksjonen, og vi har underveis kommet på en rekke forbedringer som skal gjøres med den. Flesteparten ligger allerede som planlagte oppgaver i fluesmekkeren.

Både fluesmekkeren og denne bloggen var ideer vi kom på mens vi var på tur, og jeg håper at det etterhvert vil samle seg en del nyttige tips og triks på denne bloggen.

Det blir en rolig gjenopptagelse av utviklingen de neste månedene, med fiks av feil og forbedring av oppgavesvarfunksjonen i hovedfokus. Det har også kommet flere gode forslag fra hyggelige brukere i løpet av den siste måneden, flere som forhåpentligvis blir implementert i de nærmeste månedene. Kom gjerne med flere innspill og ideer!

Kategorier: Brukerhistorier

thomfre

thomfre er hovedutvikler og personen bak cachetur.no.